Marjoleine Meijer

Snel waarde toevoegen, een directeur/leidinggevende helpen stappen te zetten in de samenwerking met zijn medewerkers. Op P&O gebied kansen signaleren, risico’s zichtbaar maken en heldere oplossingen aandragen. Dan ben ik op mijn best. Hoe mooi is het om van je klanten terug te horen dat ze geen slapeloze nachten meer hebben, sinds ik als vraagbaak en sparringpartner altijd klaar sta? En dat ze inderdaad kosten besparen?

De weg vinden in P&O land is niet makkelijk. Er is veel informatie te vinden op internet, wetswijzigingen te kust en te keur, iedereen heeft een mening, maar, wat is wijsheid? Ik zie veel ondernemers om me heen die op goed geluk stappen nemen. En zich niet bewust zijn van de risico’s. Die worden ook vaak pas later zichtbaar. En dan… is het te laat!

Kleinere ondernemingen en instellingen hebben behoefte aan snelle, goede en efficiënte adviezen. Dit is voor mij de aanleiding geweest om Ortelius P&O Ondersteuning en Advies te starten. Mijn brede ervaring helpt me een heldere koers aan te dragen. Ik zet mensen in beweging, breng dynamiek in organisaties en tegelijkertijd rust; het is goed geregeld zo en alles is onder controle.

En daarnaast hou ik ook van doen. Niet lullen maar poetsen. Gaan! Processen beter inrichten, mensen en teams meer richting geven en samenwerking verbeteren. Aanschuiven bij gesprekken met medewerkers en er binnen de kortste keren een verslag van klaar hebben liggen. Met de Wet Werk en Zekerheid is dat een onmisbaar element in je personeelsbeleid.

Mijn nieuwsgierigheid heeft me al meegenomen op een wereldreis, naar een studie Frans in combinatie met Internationale Betrekkingen in Groningen en later nog een studie Bedrijfskunde naast mijn werk. Ik heb tien jaar lang een grote bijdrage geleverd aan de internationale groei van prachtige modemerken als G-Star, Turnover en Arrow shirts. Bij het Rijksmuseum en het Van Gogh Museum heb ik me toegespitst op het P&O-vak. Met mijn werkervaring in alle functies op P&O-gebied en op het snijvlak van Financiën beschik ik over een uitgebreide atlas om als sparringpartner te fungeren voor eigenaren, directeuren en leidinggevenden.

Sinds ik voor mezelf ben begonnen, heb ik me verder ontwikkeld als coach. Ik heb al vele teams begeleid en met de innovatieve Zipper®Methode evenzo vele individuen.